Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

IndaFotó képek

IndaVideó

Thanks Jimi Fesztivál 2010

Thanks Jimi Fesztivál 2010. Június 21. hétfő, Petőfi Csarnok szabadtér 2010. Július 24. Szolnok 2010. Július 25. Esztergom 2010. Augusztus 12. Sziget

Friss topikok

2009.09.09. 13:05 Hendrix

Hendrixfesztivál

Nemzetközi Jimi Hendrix Fesztivál - Budapest, 2009. október 17.

2009-ben a közönség, a zenekarok és a szervezők egybehangzó óhaja hívja életre immáron harmadszor Magyarországon a Nemzetközi Jimi Hendrix Fesztivált.

A kétéves múltra visszatekintő, és mindannyiszor teltházat produkáló rendezvény változatos zenei és egyéb programválasztéka minden évben tartalmas szórakozást nyújtott az odalátogatóknak.

Jimi Hendrix muzsikája stílusoktól függetlenül szerethető, játszható. A magyar fordítástól kezdve,  a tágabb értelmezésre is lehetőséget biztosító jazzen keresztül, az autentikus megszólalásig, sokféle felfogásban hallhatta a közönség a fiatalon elhunyt gitáros-énekes dalait.

A magyar muzsikusok mellett eddig olasz, holland, svéd, török és lengyel zenekar vendégszerepelt a fesztiválon.

Az idei rendezvény a hazai fellépők mellett két külföldi előadót kínál. A szomszédos Szlovákiából  érkezik a René Lacko Downtown Band. Lacko neve ismerősen cseng a hazai rock és blues-kedvelők körében. A gitáros-énekes az elmúlt évtizedben többször járt Magyarországon. legutóbb az idei Mediawave Fesztivál vendégeként. 1996-ban egy, a Hendrix-família által évente megrendezett eseményen az előkelő 2. helyezést, illetve a legjobb európai előadónak járó díjat nyerte el.

Az esemény másik külhoni vendége az Enrique Casal’s Power Trio. A svájci csapat kivételes érzékenységgel nyúl a hendrixi muzsikához, műsorával bejárta Európát. Számos vélemény szerint az egyik legautentikusabban játszó Hendrix- tribute zenekar a világon.

A hazai előadókat a 30 éve a magyar rock-blues élet élvonalában játszó, és annak egyik meghatározó egyénisége Póka Egon és zenekara, valamint a szintén trióban felálló, ám akusztikus hangszereken játszó Jack Cannon Blues Band és a – házigazda – Jimi Hendrix Memorial képviseli.

Az este exkluzív vendége lesz a klasszikus zene világából érkező Kárászi Szilvia zongoraművésznő, akit a nagyközönség többek között a magyar fejlesztésű koncert-harangjáték világhírű előadójaként ismer.

A fesztiválnak - az előző évekhez hasonlóan - a Fonó Budai Zeneház ad otthont, melynek remek akusztikai jellemzői és kellemes terei nagyban hozzájárulnak az esemény barátságos atmoszférájának kialakításában.

A koncertek mellett egyéb programok is várják az érdeklődőket.

A nagy sikerre való  tekintettel az idén is a tervek között szerepel borkóstolás- vásár, lesz CD és bakelitlemez- börze, filmvetítés és könyvvásár.

Kapunyitás 18 orakor

A fesztivál időpontja:

2009. október 17. szombat

A fesztivál helyszíne:

Fonó  Budai Zeneház

Budapest XI. Sztregova u. 3.

További információ:  www.hendrixfesztival.hu
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://thanksjimi.blog.hu/api/trackback/id/tr721370870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
süti beállítások módosítása