Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

IndaFotó képek

IndaVideó

Thanks Jimi Fesztivál 2010

Thanks Jimi Fesztivál 2010. Június 21. hétfő, Petőfi Csarnok szabadtér 2010. Július 24. Szolnok 2010. Július 25. Esztergom 2010. Augusztus 12. Sziget

Friss topikok

2009.06.11. 09:46 Hendrix

Jó hecc, ugyanakkor főhajtás Jimi Hendrixnek

Berta Zsolt

Június 21-én, a Petőfi Csarnokban egy fertályórára összeáll Magyarország eddigi legnagyobb zenekara, hogy New York, Detroit, Chicago, Győr, és a 6346 gitárossal rekordot tartó Wroclaw után Budapesten is felcsendüljön Jimi Hendrix örökzöldje, a Hey Joe. A szervezők elsősorban importálni szeretnék az eddigi Thanks Jimi Fesztiválok varázslatos hangulatát, s csak másodsorban akarják megdönteni a lengyel Guiness-csúcsot. Hogy utóbbit tekintik-e annyira a haza ügyének a magyarok, mint teszem azt, a vasárnapi európai parlamenti választásokat, az kiderül majd a részvételi hajlandóságból. Aki részt vesz, az egyúttal mandátumhoz is jut az ad hoc Hey Joe bandában, feltéve, ha hoz magával egy gitárt, bármilyet, részt vesz a jamben, s lajstromba veteti magát. (Elektromos gitár használatát árambiztosítás végett kéretik előre jelezni a www.thanksjimi.hu oldalon. Ugyanitt elsajátítható a Hey Joe öt akkordja is.) A hangszer minőségének és a technikai tudásnak semmilyen szintje sem követelmény, sokkal szigorúbb elvárás a könnyed derű.

A nagy együttmuzsikálást megelőző és követő koncertek fellépői igencsak különböző zenei műfajokat képviselnek, még ha az est alapvetően Jimi Hendrix munkásságának jegyében zajlik is. A Póka Egon Experience, a Jimi Hendrix Memorial, a Freedom Haze és a Tűzkerék XT autentikus megszólaltatása mellett olyan különlegességekben is gyönyörködhet majd a nagyérdemű, mint az Üllői Úti Fuck, a Vastrabant, a Rézangyal, az Odett és a Go Girlz! vagy a Miskolc Metal AllStars elrugaszkodottabb értelmezései. A jamben részt vevő gitárosok csak a színpadon férnek el, az én papíromon nem, így csak néhányat említek: Tátrai Tibor, Szekeres Tamás, Benkő Zsolt, Patai Tamás, Szagán György.

Szóval ne feledjék, hölgyek és urak, 21-én déltől hatalmas zenei ölelés, összhangzat próba, mosolygyakorlat, s egyben köszönetnyilvánítás Jimi Hendrixnek a zenéért és a gitározásért!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://thanksjimi.blog.hu/api/trackback/id/tr301178710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
süti beállítások módosítása