Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

IndaFotó képek

IndaVideó

Thanks Jimi Fesztivál 2010

Thanks Jimi Fesztivál 2010. Június 21. hétfő, Petőfi Csarnok szabadtér 2010. Július 24. Szolnok 2010. Július 25. Esztergom 2010. Augusztus 12. Sziget

Friss topikok

2009.06.15. 09:44 Hendrix

Jimi Hendrix (is) magyar volt

Újabb levél. No comment! Hamarosan közöljük mi is kutatásaink, utánajárásunk eredményét.

A levél:

Jimi Hendrix (is) magyar volt

Kis nép nagy nemzet. Büszkén dagad a mellem, hogy én is magyar vagyok. Tele van a padlás világraszóló magyarokkal, a sok kevésbé ismert közül én egy tiszteletre méltó honfitársunkat  emelnék ki, kinek nevét (sajnos nem az eredetit, ami Hentes volt és a nagypapa viselte) évtizedek óta gitárosok és rajongók, gruppiek és lemezkiadók - nem túlzás mondani - tízmilliói ismerik és tisztelik.

Nem a család a fontos, de röviden: Hódmezővásárhelyről az I. Világháború után kitántorgott a család, nagymama és nagypapa meg az egyik unokatestvér Amerikába. Keményen dolgoztak, nevelték a gyerekeket, tanulták a nyelvet, a kultúrát, próbáltak talpon maradni. Itt született az első unoka Jimi. Ránézésre echte magyar: széles kun állkapocs, sűrű fekete göndör haj, vastag szemöldök, nagy barna néha véreres szemek és valami megfoghatatlan Árpád-házi sárm. A széles lapos orr és az erős nyak lovas-katona múltunk genetikai hozadéka.

Az intuitív bölcsesség és a nyers erő dinamikus egysége, egy személyben Teller Ede és Gábor Zsazsa. Benne van Radnóti és Csurka, Hamvas és Csiszár.

A dualizmus végtelen horizontján megértette a  legfőbb igazságot: VÖRÖS BORT IVOTT! És fröccsöt.

Több ezer oldalt olvastam az életéről és nem találtam még csak utalást sem(!) arra, hogy megtagadta volna magyarságát! Nincs olyan hiteles dokumentum, amelyben Magyarországot akárcsak negatív környezetben említette volna.

Bár arra sem találtam dokumentációt, hogy a magyar Himnuszt játszotta vagy énekelte volna. Valószínűleg a vasfüggöny szorítása végett játszotta anno, Woodstockban az amerikai himnuszt, ezzel a KGB és a CIA ügynökeinek extra feladatokat adott akaratán kívül.

Ő így próbálta meg lebontani a politikai és mentális határokat a legendás magyar gitárjával.Öltözékében is büszkén vállalta magyar gyökereit. Rendszeresen játszott 1848-as huszár mentében szerte a világban. A reformkor iránt érzett tisztelete jeléül írta meg  a Purple Haze című számát. Nagy valószínűséggel Moszkva iránt érzet érzelmei manifesztációjaként született meg a Red House. A huszár mente viselete akkor még tudatlanul, de országimázs kampányként hatott. Több fotón is látható, hogy politikai hovatartozása is sajátos volt, mert az árpádsávos zászló több fotón is megjelenik. Viszont azt bátran kijelenthetjük, hogy Jimi nem volt rasszista, csak magyar.

Rasta

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://thanksjimi.blog.hu/api/trackback/id/tr461185744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
süti beállítások módosítása